Interesne dejavnosti

OBNOVITVENA REHABILITACIJA DRUŠTVA PARAPLEGIKOV KOROŠKE

Člani društva paraplegikov Koroške smo se letos udeležili skupinske obnovitvene rehabilitacije v Pacugu v 4. terminu, od 29.6.2023 do 16.7.2023. iz našega društva se je v tem terminu rehabilitacije udeležilo 8 članov, nekaj spremljevalcev in nekaj samoplačnikov. O terapijah ni potrebno izgubljati besed, terapije so v Pacugu že vrsto let vrhunske.

Hrana je bila odlična, družba tudi, tako da nam je rehabilitacija kar prehitro minila. Z našim društvenim kombi vozilom smo naše člane in tudi ostale večkrat popeljali na sprehode do bližnjih mest, v Piran, Portorož, Izolo, Koper…člani, kateri imamo električne priklope pa smo sami večkrat krenili iz Pacuga na krajše in tudi daljše sprehode oziroma izlete.

Za vse udeležence obnovitvene rehabilitacije smo organizirali skupaj z članom društva paraplegikov Jugozahodne Štajerske Petrom Planinškom izlet z ladjico Okusi morja, kateri je bil zelo dobro obiskan, tukaj gre zahvala društvu paraplegikom Istre in Krasa, kateri so nam priskočili na pomoč pri prevozu članov do ladjice in nazaj.

Na ladjici smo se razvajali z mesnim oziroma morskim menijem, predjed pršut, sir, školjke, glavna jed mesni žar in riba iz žara…vsi smo bili enotnega mnenja, da je bila hrana odlična in da je izlet uspel v popolnosti.

Kot rečeno so dnevi kar prehitro minevali in prišel je dan slovesa, se vidimo naslednje leto na obnovitveni rehabilitaciji v našem biseru na morju, Domu paraplegikov Pacug.

Damjan Hovnik