Interesne dejavnosti

OBISKALA STA NAS PREDSTAVNIKA PODJETJA TIK IZ KOBARIDA

V prostorih društva smo 20. decembra imeli zaključno srečanje članov in članic našega društva. Med drugim sta nas obiskala tudi predstavnika podjetja Tik iz Kobarida ter nam predstavila pestro izbiro različnih katetrov za vsakodnevno katerizacijo. Njihov najbolj poznan izdelek je urinski kateter s hidrofilnim premazom. Urinski katetri Greencath s hidrofilnim nanosom so nežni do bolnika in prijaznejši za uvajanje. Hidrofilni nanos zmanjša trenje med katetrom in sluznico sečnice ter zmanjšuje obremenjenost organizma zaradi absorbcije ostankov nanosa po uporabi.

Posebne atravmatske stanske luknje pa bistveno zmanjšajo možnost poškodb sečnice in pojav uroinfektov. Katetri s hidrofilnim nanosom, med katerimi so se s svojimi izjemnimi lastnostmi izkazali tudi katetri Greencath, so postali zlati standard v večini evropskih držav. Večji del njihovih izdelkov lahko brez doplačila naročite v trgovini Gladiator.

Naše zadnje druženje v letu 2022 smo zaključili z okusnim kosilom in pozitivnimi željami v novem letu. V imenu DP Koroške bi se predstavnikoma zahvalil za obisk in donacijo našemu društvu.

Damjan Hovnik